Az ősszel kijuttatott baktériumok milyen fagyponton pusztulnak el?

március 13, 2015 kategória: Kérdések és válaszok | nincs hozzászólás

A kijuttatott baktériumok és gombák (EMa) által generált biokémiai folyamatok hőtermelőek ezért a mikroklíma ami körülveszi őket akár 5-10°C-kal is magasabb lehet mint a környezeté,ezért képesek a tél folyamán tarlót bontani illetve szaporodni is. Ez azt is jelenti, hogy a levegő hőmérséklete kevéssé befolyásolja, a talaj hőmérséklete a mérvadó, az meg nagyban függ a nedvesség és a szerves anyag tartalomtól. De ami a baktériumok és gombák pusztulását illeti a válasz az, hogy a -18°C kritikus a jég kristály átrendeződése miatt, de spórás állapotban akár azt is túlélhetik. Általában nem a hideg miatt pusztulnak el hanem a kedvezőtlenné alakuló egyéb feltételek (pH,tápanyag hiány, C-N arány, toxinok) miatt csökken le a számuk annyira, hogy évről évre pótolni kell őket.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>