EM-1

február 17, 2015 kategória: Termékeink | nincs hozzászólás

EM-1

Európa vezető mikrobiológiai készítménye. Nyugat-Európában és nemzetközileg is elismert technológia. Eredményesen alkalmazzák többek között Hollandiában, Belgiumban, Németországban stb. Magyarországon 2001 óta forgalmazott és alkalmazott készítmény.

Az EM-1 egy talajjavító és növénytápláló mikrobiológiai oltóanyag. Az általunk ismert legszélesebb spektrumú készítmény, amely tartalmaz aerob és anaerob szervezeteket valamint baktérium- és gombatörzseket egyaránt. E miatt a széles fajspektrum miatt szélsőséges körülmények között is jól működik. Kiválóan alkalmas magágy-előkészítésre, növénytáplálásra, állománykezelésre, a tarló- és szármaradványok lebontására, trágya, komposzt kezelésre, a talaj élet javítására. A sokféle – egymástól igen eltérő működésű – mikroorganizmus jóval több ponton képes bekapcsolódni más anyagcsere utakba, így tartósabb és mélyebb hatást eredményez, mint az eddigi egyszerű talajból izolált baktérium készítmények.

Előnye a készítménynek a mérsékelt UV érzékenysége, amely lehetővé teszi az állománykezelést.

Tapasztalatok megerősítették az elméleti specifikációkat, a termék felhasználói tapasztalják a talaj szerkezetének fizikai és kémiai átalakulását, a talaj biológiai fázisának (az Edafon életének) fokozódását, művelési költségük csökkenését.

A készítmény a fonalgombák tapadása, telep kialakítása miatt nem távolodik el a gyökérzónából (illetve a gyökér és szármaradványoktól) megkötik a baktériumokat, a vizet és a szerves- szervetlen sókat; így homokos talajok esetén is eredményesen alkalmazható. A kötött talajok morzsalékossá alakításával segítik annak vízháztartását egyensúlyba hozni.

img005

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>