Melyiket válasszam?!

december 28, 2016 kategória: Blog | nincs hozzászólás

Melyiket válasszam: baktérium trágyák, alga készítmények, gombák, EM-1 mikrobiológiai készítmény… stb.?

Szerencsére már van miből válogatni a gazdáknak, amikor a biológiai hozam fokozásra adják fejüket és munkára szeretnék fogni a baktériumokat, gombákat, algákat.

A kiválasztás szempontjai:

  • nagy sejt szám? nem mérvadó mértékegysége a készítményeknek
  • 1-5-akár több tíz törzs? csak az számít a kijuttatott helyen képes-e szaporodni
  • eltarthatóság? minél kisebb annál aktívabb általában az oltóanyag
  • sűrítmény? a mikrobák által folyamatosan megtermelt anyagok a fontosak a 10 liter mindig több mint az 1 liter, mert csak a sejtszám magasabb a cc.-ban.
  • kedvező ár? mindegyik drága amennyiben nem hozza az elvárt eredményeket, vagy nem térül meg a befektetett pénzünk.
  • szaktanácsadás? nagyon fontos, hogy kérdéseinkre hiteles és meggyőző válaszokat kapjunk, ne referenciát kérjünk, mert rosszat még úgyse olvastunk, hallottunk.

A válasz egyszerű: válasszuk azt, amire szükségünk van!

Tulajdonképpen mind más-más területen érvényesül jobban, van specifikumuk. Egy kivétel van csupán az EM (effektív mikroorganizmusok), amely nem részfeladatok ellátását hivatott biztosítani, mint talaj élet javítás, nitrogénfixálás, foszfor feltárás, állományjavítás, cellulóz bontás vagy biológiai növényvédelem stb. Az EM-1 széles spektrumú mikrobiológiai törzsoldat, mely gombákat és baktériumokat azon belül is aerob és anaerob szervezeteket tartalmaz, melyek képesek befolyásolni, irányítani környezetüket. Kedvezően megváltoztatják a talaj fizikai, kémiai és biológiai állapotát, felülfertőzik a növény környezetét és könnyen felvehető tápanyaghoz juttatják a növényt, mind gyökéren, mind állományon keresztül. Anyagcsere folyamataikkal segítik a hasznos talajbaktériumok felszaporodását, közben kiszorítják a kórokozó gombákat, baktériumokat. Kialakul egy növény- gomba- baktérium szimbiózis az immunerősebb növény pedig jobban ellenáll rovar- és egyéb kártételnek, az időjárás okozta stressznek. (MINT AMIKOR MULTIVITAMINT KAP A GYEREK!)

Tehát részfeladatokra: ha mondjuk sok a feltáratlan foszfor a talajban vásároljunk kimondottan foszforfeltáró készítményt egy alkalomra, mint ha műtrágyát választanánk hatóanyag szerint és így tovább.

Ha környezettudatosan akarunk növényt termeszteni, csökkenteni szeretnénk a vegyszer felhasználást minden területen: válasszuk az EM technológiát. Azon belül is a Micro-Logi-Tech Kft adaptív fermentálással aktivált EM-1 mikrobiológiai oltóanyaggát, mely alkalmazkodik a felhasználók igényeihez.

 

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>