Növénytermesztés egy úttörő módszerrel

február 12, 2015 kategória: Blog, Növénytermesztés | nincs hozzászólás

Növénytermesztés egy úttörő módszerrel

A környezettudatos gazdálkodás világszerte egy olyan ágazat a mezőgazdaságban, amely dinamikusan fejlődik, és ennek a fejlődésnek a szerves része a növénytermesztés is.

Az egészséges, csökkentett vegyszer felhasználással előállított termékekre egyre nagyobb a kereslet. Akár azt is mondhatjuk, hogy korlátlan piac várja az egészséges termékeket.

Csökkenteni a műtrágya és vegyszerhasználatot a növénytermesztés során, amikor a hozamok növelésé a cél?

A tápanyag utánpótlás biztosítása és a növényvédelem évről évre növekvő terheket ró a vállalkozásokra, ugyanakkor a megtérülés – ahogy azt a mezőgazdaságban dolgozók megszokták – egészen az értékesítésig bizonytalan.
A természet óvó, tudatos gazdálkodás, a minimális vegyszer használat és a gazdaságosság növelése mégsincs ellentétben. Az EM technológia a talajkezelésben, a növények erősítésében, a növénytermesztésben, az állattenyésztésben, a természetes- és a szennyvizek kezelésében vagy akár a komposztálásban is munkába állítható.
A komposztálás olyan biológiai folyamat, amely a növényi maradványok, melléktermékek szerves anyagait humuszszerű anyaggá alakítja át.
A mikroorganizmusok szakszerű munkába állításával a mezőgazdaság széles körében lehetséges a költségek jelentős csökkentése.
A mikroorganizmusok vagy mikrobák mikroszkopikus (szabad szemmel nem látható) élőlények, akadnak közöttük baktériumok és gombák. Gyakorlatilag minden olyan helyen előfordulnak a Földön, ahol folyékony víz található. Az EMa olyan aerob és anaerob baktériumokat és gombákat tartalmazó mikrobiológiai készítmény, amelyben azok egymást nem károsítják, hanem erősítik, kiegészítik. Hosszas kísérletezések után jutott el a végeredményhez, amit azóta az EM technológia néven ismer a világ.
A folyamatosan fejlesztett adaptív fermentációval készített mikrobiológiai készítmény képes a talaj és növény számára kedvezően irányítani a biológiai, kémiai, és fizikai folyamatokat a környezet terhelése nélkül.

Hol segít az EM technológia és az abban lévő baktériumok és gombák közössége?

  • Szántóföldi növénytermesztés
  • Tarlóbontás
  • Zöldség-, gyümölcstermesztés
  • Tóiszap kezelés
  • Gyepkezelés, parkfenntartás Állattenyésztés
  • Trágyakezelés, komposztálás
  • Faiskolai csemetetermelés

A mikroorganizmusok jótékony felhasználása, alkalmazása mára már elfogadott és nélkülözhetetlen a gyógyszer-, élelmiszeriparban, a veszélyes anyagok ártalmatlanítása során, de találkozhat vele a gyógyítás és táplálkozás területén is.
Ha szeretne többet is megtudni a komposztálásról, az EM technológiáról, ha szívesen megtudná, hogy hogyan használhatná ezt a korszerű módszert a saját gazdálkodásában, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, ingyenes szaktanácsadással várjuk az érdeklődőket.

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>